Prva redovna skupštine Udruge

Prva po redu redovna skupština Udruge Nijemaca i Austrijanaca Sirač održana je 25. travnja 2015. godine. Dnevni red brojao je 7 točaka dnevnog reda, o kojima je raspravljao velik broj članova udruge. Tijekom Skupštine predstavljeno je izvješće o radu u proteklom periodu s osvrtom na financijsko poslovanje. Kada se govori o aktivnostima, velik dio se odnosio na samo usklađivanje te provođenje procedure registracije Udruge,  izradu Statuta, pečata i ostaloga što je za predsjedništvo predstavilo velik izazov.

Osim početnog, osnovnog dijela, Udruga se bazirala i na sklapanje suradnji s Udrugama Austrijanaca i Nijemaca iz drugih gradova te edukacije iz tečaja njemačkog jezika u dvije grupe.

Udruga koja se za sada, početno financira tek iz članarina raspravljala je i o financijskom planu, s glavnim naglaskom na stjecanje dodatnih financijskih sredstava koja se ne mogu dobiti u prve dvije godine postojanja Udruge.

Skupštini je u znak podrške prisustvovao i saborski zastupnik za nacionalne manjine Veljko Katjazi koji se tijekom skupštine također dotaknuo osjetljive tematike, financiranje mladih i novonastalih Udruga. Naime, kao što je već spomenuto, sredstva iz fondova mogu dobiti tek nakon dvije godine postojanja.

Permanent link to this article: https://www.unias.hr/2015/04/25/prva-redovna-skupstine-udruge/